In de finale van seizoen 2 kregen we al enkele verwijzingen naar wat we van het volgende Stranger Things seizoen mogen verwachten. Terwijl Mike & Eleven hun eerste kus uitwisselen zien we de Mind Flayer die nog steeds leeft en in The Upside Down een leger Demo-dog soldaten aanstuurt. Hieruit leiden wij af dat in het volgende seizoen de kinderen tieners worden maar ook dat er een apocalyptische strijd zal losbarsten. Hieronder onze overige voorspellingen van wat wij verwachten te zien in seizoen 3 van Stranger Things.

Er zal een tijdsprong zijn

Eén van de dingen waar we zeker van zijn, is dat er in seizoen 3 net zoals in seizoen 2 van Stranger Things een tijdssprong zal plaatsvinden. In een interview met The Hollywood Reporter heeft één van de Duffer broers dit ook bevestigd. Doordat de kindacteurs snel ouder worden en het meer dan een jaar duurt om een nieuw seizoen te schrijven en te regisseren hebben ze geen andere keuze dan een tijdssprong van ongeveer een jaar te maken.

Referenties zullen mee aanpassen met hun tijd

In hetzelfde interview hebben de Duffer broers ook bevestigd dat de tijdsgeest zich mee zal aanpassen met de leeftijd van de kinderen. Waar seizoen 2 van Stranger Things nog opende met de kinderen die arcade games speelden, zal dit in seizoen 3 waarschijnlijk op een Nintendo zijn. In plaats van naar Ghostbusters zullen ze nu waarschijnlijk naar de film Back to the Future kijken. Als Stranger Things ineens een tijdssprong zou maken naar '86 dan zou het kunnen dat de mama van Dustin nu kijkt naar The Oprah Winfrey Show.

Eleven & Mike

Seizoen 2 van Stranger Things eindigt met de twee jong geliefden die hun eerste kus delen. Wij vermoeden dat in seizoen 3 hun relatie er iets minder "lang en gelukkig" aan toe zal gaan. De combinatie van Eleven’s jaloezie, rebels gedrag en gebrek aan zelfbeheersing samen met haar telekinetische krachten zouden het Mike wel eens moeilijk kunnen maken. Dit zou volgens ons kunnen gaan van een situatie waarin ze Mike in de verlegenheid brengt tot waar ze hem isoleert of misschien zelfs pijn doet.

Steve Harrington zal sterven

Sommigen zullen dit niet graag horen maar wij hebben een sterk vermoeden dat Steve het derde seizoen van Stranger Things niet zal overleven. Naarmate de serie vordert, mist hij meer en meer richting in zijn leven en nu hij niet meer met Nancy samen is mist hij ook zijn connectie met de rest van de kinderen en met The Upside Down. Wij vermoeden dat hij in een heroïsche daad zijn eigen leven zal opofferen voor dat van één van de kinderen.

De broers en zussen van Eleven

Als we ervan uitgaan dat de naam van Eleven logisch is gekozen dan zouden er op zijn minst nog negen voorlopig onbekende kinderen moeten zijn die onderdeel uitmaken van het MKUltra programma van dr. Brenner. Vermoedelijk hebben deze kinderen ook allemaal verschillende krachten. In seizoen 2 leerden we Kali (Eight) kennen, zij is in staat om de perceptie van mensen te manipuleren en maakt hier ook graag gebruik van. De vraag is dus niet enkel wat er gebeurd is met deze negen andere MKUltra testpersonen maar ook wie ze geworden zijn. Zou er ergens een meer volgzame versie van Eleven zijn, klaar om aan de zijde van dr. Brenner te werken?

De Mind Flayer

Ook al eindigde seizoen 2 met deze schaduw aan de hemel, wij vermoeden dat The Mind Flayer iets minder aan bod zal komen in seizoen 3 van Stranger Things. Wij denken dat Mike, Dustin, Lucas en Will dit seizoen vooral te maken gaan krijgen met Demo-dog soldaten en andere handlangers van The Mind Flayer. Zo kan die zich klaarstomen voor zijn moment de gloire in één van de volgende seizoenen. Het kan ook zijn dat we de bal hier volledig mis slaan en dat blijkt dat er niet één maar zelfs verschillende "Mind Flayers" zijn, nog sterker dan de enkeling die we nu al gezien hebben.

Stranger Things seizoen 3 zal starten op woensdag 31 oktober

Netflix heeft nog geen officiële releasedatum van Stranger Things seizoen 3 aangekondigd, maar net zoals bij seizoen 2 zou Halloween uiteraard een zeer geschikte datum zijn. Gezien de tijd die nodig was om seizoen 2 te maken gokken we dat we ons kunnen klaarstomen voor een terugreis naar The Upside Down tegen eind 2018. Als we op meer recente geruchten voortgaan ziet het er echter wel naar uit dat dit eerder voor begin 2019 zal zijn.

Credits & images: Netflix


Dit was het voor onze verwachting van Stranger Things seizoen 3. Wij kijken vol spanning uit naar de releasedatum zodat we in keer alle afleveringen kunnen bingewatchen.