Het is een wijdverspreid probleem dat mensen over de hele wereld bezig houdt. We hebben het over de miniscule gaatjes in je t-shirt net onder je navel. First world problems, dat wel! Maar wel enorm vervelend als je net je favoriete t-shirt aangetrokken hebt en dan die mysterieuze gaatjes ontdekt. Lees hieronder hoe deze gaatjes nu juist ontstaan en nog belangrijker hoe je ze kan voorkomen.

Zijn het motten die gaatjes maken in je T-shirt?

Hoofdverdachte nummer één zijn motten. Op zich is dit geen slechte theorie aangezien motten inderdaad gekend zijn voor de gaatjes die ze maken in kledij. Het enige probleem met deze theorie is dat die motten dan wereldwijd een afspraak gemaakt hebben om de gaatjes altijd net op dezelfde plaats in je grappige t-shirt te maken. Zou kunnen natuurlijk he, maar klinkt toch eerder onwaarschijnlijk niet? Mottengaten vind je trouwens vaker op andere plaatsen en meestal ook in clusters van gaten.

Kan een handtas gaatjes maken in je T-shirt?

Op nummer twee in de lijst van verdachten staat de handtas. Meer bepaald een handtas die schuin over één schouder gedragen wordt. Op de occasionele man bag bezitter na dragen de meeste mannen echter geen handtas en toch zijn ook zij slachtoffer van de gaatjes dus ook deze theorie sneuvelt.

Kan een wasmachine je T-shirt beschadigen?

De laatste verdachte is de wasmachine. Door de wrijving in de trommel zouden de gaatjes kunnen ontstaan. Aangezien iedereen zijn grappige t-shirts vroeg of laat moet wassen, lijkt deze theorie wel aannemelijk. Maar ook hier ligt het probleem bij de plaats van de gaatjes. Een wasmachine zou gaatjes verspreid over de hele t-shirt veroorzaken, niet enkel onder de navel.

Wat is dan de echte oorzaak van die gaatjes in je T-shirt?

Wie is dan wel de echte boosdoener? Hoog tijd om het mysterie te onthullen. Je draagt ze bijna dagelijks en je had waarschijnlijk nooit gedacht dat je geliefde kledingstuk de oorzaak is van dit frustrerende probleem. Het is je jeans en meer bepaald de knop ervan. Door de wrijving ontstaan er miniscule gaatjes in je grappige t-shirt.

Nu dat opgehelderd is, kunnen we meteen overgaan naar de oplossing. Je zou kunnen overwegen om de hele dag een beschermende schort te dragen of om een patch in je t-shirt te naaien. Lijkt dit je nogal drastisch of ben je niet zo’n naaitalent? Geen nood, wij hebben een andere, veel simpelere oplossing. De cruciale factor is namelijk de kwaliteit van de stof van je t-shirt. Daarom werken we bij DippyTee enkel met t-shirts van premium kwaliteit. Want zeg nu zelf, je lievelingsjeans samen met je favoriete grappige t-shirt is toch de ideale combinatie.

Praatjes vulles geen gaatjes

We lenen hier graag even een veelgebruikte Temptation Island wijsheid die zegt: ‘praatjes vullen geen gaatjes’. Bestel dus zeker één van onze t-shirts en neem de proef op de som.

Heb jij toch nog andere theorieën over het ontstaan van die gaatjes, laat het ons dan ook zeker weten in de comments hieronder.