Vakanties worden steeds belangrijker voor game developers en dus ook voor Fortnite: Battle Royale. Vorige kerst kwam Epic Games met niet veel meer dan een unieke skin en enkele grafische wijzigingen in de grenade launchers. Ondertussen zijn ze echter uitgegroeid tot één van de grootste games ter wereld. Bij Halloween kregen we al een voorsmaakje met Fortnitemares en de bijhorende zombies maar deze kerstmis verwachten we dat Epic Games echt all-in zal gaan. Dat moet ook want tijdens de kerstvakantie is het potentieel om geld te verdienen groter dan tijdens eender welke andere periode van het jaar.

Fortnitemares

Fortnite bevindt zich in een unieke positie in de geschiedenis van gaming. Het is de eerste keer dat een gratis game niet enkel levensvatbaar is maar zelfs succesvol. Fortnite is op korte tijd uitgegroeid tot een echte hype en het aantal gamers neemt nog elke dag toe. Dit plaatst Fortnite op een buitengewone plaats, dat terwijl mensen mensen op zoek gaan naar cadeautjes om onder de kerstboom te leggen.

Op 25 december gaan er meer consoles uitgepakt worden dan op om het even welke andere dag van het jaar. En of het nu een Switch, Xbox of Playstation is, ze hebben allemaal één ding gemeen: ze kunnen allemaal Fortnite spelen, meer nog, ze kunnen dat gratis. Veel van deze consoles zullen zelfs voornamelijk gekocht zijn om Fortnite te kunnen spelen, ofwel door mobiele gamers die willen overschakelen op het grote scherm ofwel door ouders die eindelijk bezweken zijn onder de maandenlange druk. Maar zelfs wie met Red Dead Redemption 2, Call of Duty, Black Ops 4 of één van de andere grote games uitpakt zal hoogstwaarschijnlijk.