Seizoen 7 van Game of Thrones werd afgesloten met Daenerys Targaryen die zonder het te beseffen seks heeft met haar neef Jon Snow. Vreemd! Maar om de zaken nog een beetje verder te compliceren stond hun adviseur Tyrion Lannister voor de deur. Luisterend naar de vrijpartij terwijl hij erg bezorgd voor zich uit staart. Op het internet zijn er uiteenlopende theorieën geopperd over de precieze gedachtengang van Tyrion op dat moment. Had hij een deal gesloten met zijn zus Cersei om de Targaryens toch te verraden? Was hij bezorgd dat een kind van Daenerys en Jon de troon zou opeisen? Was Tyrion verliefd geworden op Daenerys en voelde hij zich verdrietig of jaloers?

T-shirt Talk to the hand

Deze grappige t-shirt is een eerbetoon aan het kleinste / grootste personage uit Game of Thrones, namelijk Tyrion Lannister.

Bekijk deze T-Shirt

Eerder dit jaar wierp Tyrion-acteur Peter Dinklage een beetje licht op wat er misschien gaande was. In een interview met Entertainment Weekly vertelde hij het volgende:

Zoals wel vaker bij Tyrion is het ingewikkeld, het is zowel persoonlijk als professioneel. Daenerys is ontzagwekkend en hij heeft duidelijk sterke gevoelens voor haar. Of dat denkt hij toch want Tyrion twijfelt ook over zijn eigen gevoelens. Hij heeft namelijk geen goede voorgeschiedenis met verliefd worden. Hij houdt ook van Jon Snow die zoals hijzelf een buitenstaander is in zijn eigen familie. Anderzijds vraagt hij zich ook af of een romantische affaire tussen Jon en Daenerys wel slim is. Hij weet als geen ander dat je passie en politiek best niet kan menden, dat dit zelfs heel gevaarlijk kan zijn.

Dit komt ook overeen met enkele van de eenvoudigere theorieën die er rondgaan. Vergeet ook niet dat de romances in Game of Thrones nogal vaak gedoemd zijn: Tyrion en Shae, Rob en Talisa, Margaery en Renly, Margaery en Joffrey, Margaery en Tommen,...

Als Tyrion dus met twee mensen moet samenwerken waarvoor hij affectie heeft en die geraken dan ook nog eens verwikkeld in een liefdesaffaire dan maakt hij zicht terecht zorgen. Of de bezorgde blikken van Tyrion geen verdere betekenis hebben komen we weldra te weten in seizoen acht van Game of Thrones.

Bron: Esquire