De geruchten waren er al langer maar ze zijn nu ook bevestigd door Netflix zelf, La Casa de Papel seizoen drie komt eraan in de loop van 2019. Je zult dus nog eventjes geduld moeten hebben om El Professor en zijn criminele crew opnieuw aan het werk te zien.

Het was nog even wachten tot de deal tussen Antena 3 (Spaanse TV-zender en producent van de eerste 2 seizoenen) en Netflix volledig rond was. Ondertussen heeft Netflix de rechten van La Casa de Papel overgekocht en seizoen drie zal dan ook als Netflix Original serie uitgebracht worden.

Initieel zou La Casa de Papel een mini-serie worden met slechts één seizoen van 15 afleveringen. Maar de serie is crimineel en met de miljoenen gestolen euro's kwamen ook miljoenen fans. Fans die zoals de bankrovers enkel meer van hetzelfde zien willen zien.

Wanneer zal seizoen drie van La Casa de Papel uitgebracht worden?

Helaas zal seizoen drie pas ten vroegste in 2019 worden uitgezonden. Ted Sarandos, chief content officer bij Netflix bevestigde dit maar kon nog geen specifieke datum verklappen. Wat we wel al weten is dat El Professor (Alvaro Morte) opnieuw de leiding zal nemen over een criminele bende en dat het grootste deel van de cast zal terugkeren. Ook protagonist Tokyo (Úrsula Coberó) heeft laten weten dat ze seizoen drie voor geen geld van de wereld wil missen, pun intended. ;)

Is er al een trailer voor La Casa de Papel seizoen drie?

Productie voor het derde seizoen is nog maar net begonnen en er is momenteel nog geen trailer beschikbaar. Zodra dit het geval is, brengen wij jullie daar natuurlijk onmiddellijk van op de hoogte.

Is er al nieuws over Casa de Papel seizoen vier?

Rustig aan, seizoen drie moet eerst nog uitgezonden worden dus voor geruchten over seizoen vier van La casa de Papel is het momenteel nog veel te vroeg :)

Waar gaat La Casa de Papel over?

La Casa de Papel gaat over een man die zichzelf "El Professor" noemt en samen met een crew van acht specialisten een briljante overval op de Koninklijke Munt van Spanje organiseert. Samen werken ze maanden aan een minutieus uitgewerkte roof met als doel om zelf 2,4 miljard euro aan bankbiljetten te drukken. Wat volgt is een kat-en-muis-spel met de speciale eenheden van de Spaanse politie.

Wie zijn de personages in La Casa de Papel?

El Profesor (Álvaro Morte)

El Profesor
El Profesor

El professor is het meesterbrein achter de geniale overval. Hij stuurt alles van achter de schermen en spendeerde het grootste deel van zijn leven aan het voorbereiden van deze overval. Zijn vader was een bankovervaller en de originele bedenker van het plan, hij werd echter neergeschoten tijdens een overval. De overval is het ultieme eerbetoon aan zijn overleden vader, hij wil dan ook niets aan het toeval overlaten. Maar tijdens de gijzeling komt hij gevaarlijk dichtbij Raquel Murillo, de inspecteur die het onderzoek leidt. Betekent dit de ondergang van El Professor of is dit net een onderdeel van het plan?

Raquel Murillo (Itziar Ituño)

Raquel Murillo
Raquel Murillo

Raquel Murillo is de politie inspecteur belast met het oplossen van de overval op de Munt. Ze is de enige vrouw in een mannenwereld en verantwoordelijk voor de communicatie met El Professor. Ze is kalm, intelligent en gedreven maar de overval komt op een slecht moment in haar leven. Ze is verwikkeld in een gevecht met haar ex-man om de voogdij voor hun 7-jarige dochter Paula. Dit maakt Raquel kwetsbaar en El professor maakt hier gebruik van. Zal dit het onderzoek beïnvloeden?

Tokio (Úrsula Corberó)

Tokio
Tokio

Het verhaal van de overval wordt verteld door hoofdpersonage Tokio. Ze is verbitterd door de dood van haar vriendje in een vorige overval en opgejaagd door de politie wanneer ze opgepikt wordt door el professor. Ze is impulsief, roekeloos en net wanneer het lijkt alsof ze niets te verliezen heeft, verliest ze haar hart aan de meest onschuldige van de bende, Río.

Moscú (Paco Tous)

Moscú
Moscú

De identiteit van de bendeleden moet geheim blijven, daarom gebruiken ze ook codenamen. We weten dus weinig over het leven van onze misdadige vrienden. Wat we wel weten is dat Moscú de vader is van Denver. Hij is er niet in geslaagd zijn zoon het leven te geven dat hij wou, met deze overval wil hij dat rechtzetten. Nog één grote overval samen zodat ze beiden uit de criminaliteit kunnen stappen. Moscú heeft door zijn verleden in de mijn een cruciale rol in de ontsnapping van de bendeleden uit de Munt.

Berlín (Pedro Alonso)

Berlín
Berlín

Berlin is de leider van de dievenbende in La Casa de Papel. Voor de overval op de Koninklijke Munt van Spanje was hij gespecialiseerd in het stelen van juwelen. Hij ging in de misdaadwereld om de hoge levensstandaard waaraan hij gewend is te kunnen handhaven. Berlin voelt zich superieur ten opzichte van de rest van de bende en laat het ook graag blijken wanneer hij iemand veracht.

Nairobi (Alba Flores)

Nairobi
Nairobi

Het leven van Nairobi kende een heftige start, ze kwam terecht in de criminaliteit en net zoals de zeven anderen, heeft ook zij haar redenen om mee te werken aan de overval. Naast Tokío is Nairobi de enige andere vrouw in de bende maar ze kan zeker haar mannetje staan. Ze is heeft de leiding over het drukken van het geld en wanneer Berlin even out is, neemt ze zelfs de leiding helemaal over.

Río (Miguel Herrán)

Río
Río

Als tiener was hij al bezeten door computers en door zijn bekwaamheid en kennis werd hij op jonge leeftijd hoofd van een beveiligingsbedrijf. Hij zocht verder naar uitdagingen en raakte betrokken bij hack-en beveilingsinbraken. Interpol kwam hem op het spoor en kon hem oppakken. El professor slaagde erin hem uit deze hachelijke situatie te bevrijden en zo werd hij het technische brein achter de overval.

Denver (Jaime Lorente)

Denver
Denver

Denver is misschien wel de meest impulsieve van de hele bende. Hij heeft een kort lontje en denkt niet altijd na voor hij handelt, daar zit zijn drugsverleden misschien wel voor iets tussen. Gelukkig is zijn vader Moscú er om de gemoederen te bedaren en zijn zoon onder controle te houden. De uitdrukking ‘ruwe bolster, blanke pit’ is bij Denver zeker van toepassing. Dat blijkt al helemaal wanneer hij wel erg close wordt met één van de gijzelaars.

Helsinki (Darko Peric)

Helsinki
Helsinki

Helsinki en Oslo delen een verleden vol geweld en vochten samen in de Servische oorlog. Deze stoere kleerkast met een voorliefde voor mannen spreekt niet veel en gehoorzaamt altijd aan Berlin.

Oslo (Joseph Whimms)

Oslo
Oslo

De Servische Oslo is een man van weinig woorden. Veel meer dan dat hij heeft een verleden heeft vol geweld en criminaliteit weten we eigenlijk niet over hem. Hij is de brute kracht en spierbundel van de groep die de gijzelaars in bedwang moet houden.