De opnames voor seizoen 3 van La Casa de Papel zijn begonnen en om dit te vieren heeft Netflix een kort fragment uitgebracht, inclusief enkele verrassingen. We zien de reünie van onze geliefde overvallers maar de grootste verrassing zit op het einde.

La Casa de Papel is Netflix' meest bekeken niet-engelstalige TV-show. Na het wereldwijde succes van de eerste twee seizoen kon Netflix bijna niet anders dan proberen om hier een vervolg aan te breien. Dit is het eerste seizoen dat Netflix zelf produceert en hiervoor hebben ze de hulp ingeschakeld van Vancouver Media, het mediahuis van Alex Pina en Esther Martínez Lobato, gevestigd in Madrid.

Er was tot voor kort nog maar weinig bekend over de verhaallijn van seizoen 3 van La Casa de Papel. Wat we al wisten was dat El Professor opnieuw te zien zou zijn, inclusief een groot deel van de originele cast. Wat we ook vermoedden was dat er opnieuw een overval te zien zou zijn, duh! "The band is back" laat Netflix nu weten en het zal in seizoen 3 van La Casa de Papel over meer dan alleen een roofoverval gaan, de inzet is verhoogd.

In het fragment zien we, op de muziek van Bella Ciao, hoe El Professor (Alvaro Morte) en Tokyo (Úrsula Corberó) opgetogen zijn om elkaar terug te zien. In het volgende deel krijgen we te zien hoe ook de overige acteurs samenkomen en onder leiding van Alex Pina en regisseur Jesús Colmenar een eerste scriptlezing doen. Op het einde van het fragment krijgen we de grootste verrassing, ook Berlin (Pedro Alonso) zal ondanks zijn overlijden in seizoen 2 toch opnieuw te zien zijn. Hierdoor zijn natuurlijk heel veel verschillende theorieën ontstaan. Is Berlin niet dood? Zien we hem enkel terug door middel van flashbacks? Speelt het derde seizoen zich af voor de eerste twee seizoenen?

Castleden La Casa De Papel seizoen 3

De originele La Casa de Papel acteurs die we al zeker terug zien zijn: Alvaro Morte (El Professor), Úrsula Corberó (Tokyo), Pedro Alonso, (Berlin), Jaime Lorente (Denver), Miguel Herrán (Río), Darko Peric (Helsinki), Alba Flores (Nairobi), Esther Acebo (Stockholm), Itziar Ituño (Raquel Murillo), Enrique Arce (Arturo) Kiti Mánver (Mariví) Juan Fernández (kolonel Prieto) en Mario de la Rosa (Suarez).

Volgende nieuwe castleden zijn ondertussen ook al gekend: Hovik Keuchkerian (Bogota), Najwa Nimri (Alicia), Fernando Cayo (Tamayo), Rodrigo de la Serna (The Engineer).

Wanneer start seizoen 3 van La Casa de Papel?

Netflix heeft nog geen concrete datum bekend gemaakt voor de release van het derde seizoen van La Casa de Papel. We weten nu natuurlijk wel dat de opnames ongeveer op schema gestart zijn. En we verwachten dus dat Netflix zal beginnen uitzenden rond april 2019.

Wie is Alex Pina?

Alex Pina begon zijn carrière als journalist. Hij schreef artikels voor de Spaanse persbureau’s Diario Vasco, Diario de Mallorca en The Europe news Agency. Tussen 1993 en 1996 werkte hij als scenarioschrijver en redacteur bij Videomedia, vervolgens gaat hij in 1996 aan de slag bij Globomedia om er als scenarioschrijver mee te werken aan "Caiga que Caiga”.

Eind 2016 verlaat Pina Globomedia en richt hij Vancouver Media op. De eerste serie van Vancouver Media was “La Casa de Papel” wat vrij snel een wereldwijd succes was.

Ondertussen heeft Vancouver Media onder leiding van Alex Pina een exclusiviteitscontract getekend bij Netflix en werken ze aan meerdere nieuwe series waaronder The Pier, Vis a vis (Locked up), Sky Rojo en The Ship (El Barco).