Om je grappige t-shirt zo lang mogelijk te laten meegaan, is het belangrijk om (zweet)vlekken te verwijderen. Zweet kan hardnekkige en duidelijk zichtbare vlekken veroorzaken. Je ziet ze meestal in het okselgebied maar ze kunnen ook voorkomen op andere plaatsen waar je hevig transpireert. Het zijn vlekken die langdurig in de stof van je t-shirt blijven hangen en voeg je achteraf een beetje warmte toe dan komt de zure geur onmiddellijk terug vrij. Lukt het je niet om de zweetvlekken uit je favoriete t-shirt te krijgen, probeer dan eens onze volgende 7 oplossingen (letterlijk). Meestal heb je de nodige ingrediënten wel gewoon in huis liggen.

    Dit zijn de wondermiddeltjes die aan bod komen:
  1. Aspirine
  2. afwasmiddel
  3. Zout
  4. Citroenen
  5. Azijn
  6. Bakpoeder
  7. Ammoniak

Aspirine

Aspirine
Aspirine

Heb je alle hoop opgegeven om die hardnekkige gele zweetvlekken ooit nog uit je grappige t-shirt te krijgen? Ben je zo gefrustreerd dat je er hoofdpijn van hebt gekregen? Probeer de volgende tip dan eens. Neem drie aspirines, één aspirine neem je zelf in met een glas water zo ben je al van die hoofdpijn verlost. De twee overige aspirines los je op in een tas warm water. Laat het deel van je t-shirt met de vlek gedurende drie uur weken in de tas.

Afwasmiddel

Afwasmiddel
Afwasmiddel

Geraak je nog steeds niet van de hardnekkige zweetvlek in je grappige t-shirt af? Meng één deel afwasmiddel met twee delen waterstofperoxide (zuurstofwater). Schrob de vlek hiermee in en laat de mengeling ongeveer een uur zitten.

Zout

Zout
Zout

Deze tip neem je best met een korreltje zout, letterlijk. Los 4 eetlepels zout op in 1 liter heet water, neem een spons en dep de vlek in je grappige t-shirt met overvloedig water totdat deze verdwijnt. Dit werkt het beste bij nieuwe vlekken in je t-shirt.

Citroenen

Citroenen
Citroenen

When life gives you lemons, clean your favourite funny t-shirt. Nog altijd niet verlost van die zweetvlek in je grappige t-shirt? Probeer volgende tip en vermijd een rekening van de droogkuis. Maak een mengsel van 1/2 citroensap en 1/2 water. Neem een spons of vod en schrob de zweetvlek in je t-shirt.

Azijn

Azijn
Azijn

Azijn kwam al eens uitgebreid aan bod in ons artikel met tips om je favoriete t-shirt zo lang mogelijk te laten meegaan, het is dan ook bijna een wondermiddel. Voordat je je grappige t-shirt in de wasmachine doet, giet je een beetje onverdunde azijn op de zweetplekken en wrijf je dit in. Ook hardnekkige deodorant vlekken kan je hiermee uit je t-shirt krijgen.

Bakpoeder

Bakpoeder
Bakpoeder

Bakpoeder is het laatste middel uit je keukenkast waarmee je kan proberen om die vlek uit je grappige t-shirt te krijgen. Maak een pasta die bestaat uit 4 eetlepels bakpoeder en 1/4 beker warm water. Wrijf de zweetvlek op je t-shirt hiermee in voordat je deze in de wasmachine steekt. Is het een hardnekkige zweetvlek laat je pasta dan zo'n 2 uur drogen voor je de t-shirt wast.

Ammoniak

Ammoniak
Ammoniak
Nog altijd niet van die zweetvlek in je grappige t-shirt verlost? Tijd om het grof geschut boven te halen. Maak en oplossing met 1/2 ammoniak en 1/2 koud water. Dep hiermee de vlek op je t-shirt in voor het wassen. Deze oplossing werkt ook goed tegen bloedvlekken. Let wel op wanneer je met Ammoniak aan de slag gaat want de dampen die vrij komen zijn schadelijk, zorg dus voor een goede ventilatie.