Fortnite Battle Royale is momenteel éen van de meest populaire games ter wereld. Dit komt voornamelijk doordat de game niet alleen gratis is maar ook nog eens op bijna alle mogelijke consoles beschikbaar is: PC / Mac, Xbox, PlayStation 4, iOS (iPad & iPhone), Nintendo Switch en Android (momenteel nog in beta).

Het doel van Fortnite Battle Royale is eenvoudig, je wordt samen met 99 spelers gedropt op een eiland waarvan de safe zone (veilige zone) voortdurend krimpt. Op het eiland zijn wapens en speciale voorwerpen verspreid en je doel is om als laatste persoon te overleven.

Het doel van Fortnite Battle Royale is dan wel eenvoudig, het eigenlijke spel is veel genuanceerder. Je hebt meer dan alleen snelle reflexen nodig om als enige een veldslag met 99 rivalen te overleven.

Daarom hebben wij voor jou 10 tips om je overlevingskansen in Fortnite Battle Royale drastisch te vergroten:

 1. Het trainingsgebied
 2. Je houweel
 3. Bouwen in Fortnite
 4. Op je gezondheid!
 5. Wapens in Fortnite
 6. Overige tools
 7. de gebieden van Fortnite
 8. het Replay-systeem
 9. Kijk naar de pro's
 10. Iets nieuws

T-shirt Eat Sleap Fortnite Repeat

Fortnite, momenteel 1 van de meest populaire games ter wereld. Speel jij even graag als wij? Laat het dan zien met deze Fortnite T-Shirt.

Bekijk deze T-Shirt

Maak gebruik van het trainingsgebied voor een nieuw spel begint

Fortnite trainingsgebied

Voor elke game komen alle spelers in een soort van wachtruimte (pregame lobby) terecht. Hier kan je wapens en spullen verzamelen waarmee je kan oefenen met schieten en bouwen. Als je twijfelt over de besturing dan kan je deze tijd gebruiken om vertrouwd te geraken met de game.

Gebruik je houweel overal waar je kan, vooral bij het begin van een nieuw Fortnite spel

Fortnite houweel

Elk personage in Fortnite Battle Royale heeft een onverwoestbare houweel en bijna elk voorwerp in de game kan met dit houweel worden vernietigd. Sla er enkele keren op en verzamel hout, metaal of baksteen. Deze grondstoffen heb je nodig om forten, hellingen en verdedigingen te bouwen.

Vroeg grondstoffen verzamelen is essentieel voor een goede verdediging in Fortnite Battle Royale. De beste spelers breken van in het begin van het spel alles af: bomen, dozen en zelfs muren en vloeren.

Bouwen! De sleutel tot overleven in Fortnite

Fortnite bouwen

Nieuwkomers vergeten het vaak maar het is cruciaal als je langer wilt overleven. Train jezelf zodat je in enkele seconden een gebouw of stelling rond je kan bouwen, dit zal je redden als je beschoten wordt. Oefen om snel bergen en gebouwen te beklimmen, oefen meer, oefen nog meer en blijf oefenen! Bouwen zorgt voor snelle vervoersmiddelen maar zorgt ook, na Potions en Med Kits voor de beste verdediging die je op het eiland kan vinden.

Je gezondheid is het belangrijkst in Fortnite, geef voorrang aan items die je health en je shields herstellen

Fortnite gezondheid

Verschillende items kunnen je health (gezondheid) herstellen of het moeilijker maken om je te doden. Voornamelijk via shields (schilden) krijg je een veel grotere kans om de veldslag te overleven.

 • Bandages en Med Kits herstellen je health (de groene balk), enkel een Med Kit kan je health volledig herstellen.
 • Shield Potions en Small Shield Potions (Minis) herstellen je shields (de blauwe balk), slechts twee Shield Potions kunnen je shields volledig herstellen.
 • De Chug Jug, het duurt 15 seconden eer je deze binnen hebt maar hij geeft je wel volledige health en shields.
 • Het drinken van een Slurp Juice, deze geeft je 1 health + 1 shield point bij per seconde gedurende 25 seconden.

Ken de sterke en zwakke punten van elk wapen in Fortnite

Fortnite wapens

 • Snipers zijn perfect voor het uitschakelen van een vijand op een grote afstand maar zijn verschrikkelijk voor close-combat.
 • Shotguns zijn ideaal wanneer vijanden dichtbij zijn maar je moet ze wel met veel agressie gebruiken. Je kan best springen terwijl je een vijand benadert zodat je een bewegend doelwit bent.
 • Assault rifles zijn heel effectief op lange afstand maar kunnen ook van dichtbij gebruikt worden wanneer dat nodig is. Sommige assault rifles hebben ook scopes.
 • Machinegeweren schieten heel snel maar zijn niet geschikt voor een gevecht op een lange afstand.
 • Pistolen hebben een goed middellang bereik maar ze zijn vaak te traag in een close-combat situatie.
 • Rocket en grenade launchers zijn perfect als je met een paar schoten een vijandelijk fort wil vernietigingen, meestal samen met de tegenstanders die er in zitten.
 • De Crossbow heeft een onbeperkt aantal schoten maar het blijft gewoon een kruisboog dus daar moet je dan ook rekening mee houden.

Leer elke tool in Fortnite kennen en weet ook wanneer je ze moet gebruiken

Fortnite granaten

Fortnite Battle Royale beschikt over verschillende tools die zowel offensief als defensief gebruikt kunnen worden:

 • De granaat ontploft pas na een paar seconden wanneer je hem naar iemand hebt gegooid.
 • Als je een Boogie-bom werpt dan gaan je tegenstanders enkele seconden aan het dansen waardoor ze kwetsbaar zijn voor een aanval.
 • Het gooien van een Port-A-Fort granaat zal onmiddellijk een fort voor je creëren. Je kan het gebruiken als verdediging maar als je zou willen kan je dit ook offensief inzetten.
 • Alles wat gevangen is in het kielzog van een Impulse Grenade zal weggeblazen worden, of omhoog in de lucht, afhankelijk van de hoek van je worp. Je kan de Impulse Grenade ook gebruiken om jezelf weg te lanceren van vijandige spelers, je kan hier mee heel snel grote afstanden afleggen.

Leer de gebieden in Fortnite kennen

Fortnite gebieden

Er zijn 18 gebieden in Fortnite Battle Royale. Aangezien de veilige zone van de kaart voortdurend krimpt gedurende het spel kan je maar beter vertrouwd raken met de gebieden die zich in de richting van het midden van de kaart bevinden. Gebieden zoals Tilted Towers hebben het meeste kans om het merendeel deel van het spel in de "safe zone" te zijn.

 • Dusty Divot: een verlaten instelling met overgroeide bomen en kleine vijvers. De overblijfselen van de magazijnen van het voormalige Depot dat door een grote meteoor verwoest is, staat nog steeds aan de buitenrand van de oude krater.
 • Fatal Fields: een grote, witte boerderij met daarrond schuren, stallen, graanvelden en een rivier.
 • Flush Factory: een grote fabriek die toiletten produceert met magazijnen en machines
 • Greasy Grove: een woonwijk met het Durrr Burger-restaurant, een tankstation en een openluchtwinkel.
 • Haunted Hills: een kerkhof met schuren, grafstenen een kerk en een groot spookkasteel op een heuvel.
 • Junk Junction: een sloperij met zware machines en stapels schrootonderdelen.
 • Lazy Links: een chique country club voor recreatieve sporten, een zwembad, een volleybalveld, een golfbaan en andere voorzieningen.
 • Lonely Lodge: een afgelegen jachthuis in een bosrijk gebied met stromend water, steile canyons, houtschuurtjes en een hoge uitkijktoren.
 • Leaky Lake: meerdere kleine eilanden waarvan één eiland bestaat uit de Stonehenge-vormige overblijfselen van de voormalige Cube.
 • Paradise Palms: een tropisch paradijs in de woestijn met palmbomen, een hotel met zwembad en enkele commerciële panden.
 • Pleasant Park: een stadje met huizen, een park en een rugbyveld.
 • Retail Row: een winkelcomplex met een grote parking en een woonwijk.
 • Salty Springs: een dorpje met bakstenen huizen en een tankstation.
 • Shifty Shafts: een ondergrondse mijn met tunnels, grotten en enkele vrachtwagens.
 • Snobby Shores: een rijke buurt met grote villa's en zwembaden.
 • Tilted Towers: de grootste stad van Fortnite Battle Royale met hoge gebouwen en voertuigen.
 • Tomato Town: een klein stadje met een pizzeria, een taco restaurant, een tankstation en een supermarkt.
 • Wailing Woods: een bos met houten schuren, hutten, een bunker en in het midden een labyrint van hagen.

Gebruik het Replay-systeem in Fortnite

Fortnite Replay

Vroeg in één van mijn games had ik een paar coole wapens verzameld, kwam ik een trap opgelopen en boem, Game over! Met behulp van de Replay (toegankelijk via het tabblad Instellingen in het hoofdmenu) kon ik leren van mijn fouten. In het gebouw waar ik was had iemand een val op het plafond geplaatst en ik had dit niet opgemerkt. Al je games worden automatisch opgeslagen, bestudeer deze beelden en gebruik dit in je voordeel.

Kijk hoe de pro’s Fortnite spelen en speel zoals zij dat doen

Fortnite pro's

Op YouTube kan je zien hoe pro spelers zoals Ninja en Tfue te werk gaan. Wat doen ze als ze landen? Waar gaan ze naartoe? Hoe verzamelen ze materiaal? Hoe schakelen ze tegenstanders vroegtijdig uit? Bestudeer hoe ze reageren op verschillende scenario's zoals wanneer ze beschoten worden of hoe ze een tegenstander onder druk zetten. Je kan enorm veel bijleren door deze pro spelers hun technieken te bekijken.

Probeer eens iets nieuws!

Fortnite nieuw

Fortnite Battle Royale is een hele grote game die vrij complex kan zijn maar aan het einde van de dag blijft het ook gewoon dat, een spel. De beste manier om van Fortnite te genieten maar ook om beter te worden is door alles te ervaren wat het spel te bieden heeft. Probeer naar nieuwe locaties te gaan en probeer deze dan volledig te verkennen. Probeer wapens uit waar je anders niet voor zou kiezen. Probeer eens een spel te winnen zonder één enkele kill. Maar vooral, doe wat je het leukst vindt want ook zo kan je veel unieke manieren leren om Fortnite te spelen.


Heb je zelf nog leuke tips over hoe je Fornite kan winnen of heb je een YouTube channel met je zotste kills? Laat het ons weten in de comments hieronder. Wil je in de toekomst op de hoogte blijven over onze Fortnite tips of over andere games? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Credits: Fortnite Wiki