Spoiler alert, heb je de eerste zeven seizoenen van Game of Thrones nog niet gezien of wil je volledig onbevangen aan seizoen acht beginnen, dan raden we je aan om niet verder te lezen. Dit artikel gaat over een theorie geschreven door een heel gedreven fan, het kan dus ook zijn dat hier helemaal niets van klopt…

Spoiler alert
George R.R. Martin
George R.R. Martin

Dè Game of Thrones Theorie

Doorheen de jaren zijn er veel Game of Thrones theorieën opgedoken. Enkele van deze theorieën bleken uitzonderlijk ook waar te zijn (R + L = J). Andere theorieën bestaan dan weer uit geloofwaardige verhalen gebaseerd op de duizend jaar oude geschiedenis van Westeros, gecombineerd met citaten uit de boeken, achtergrondverhalen en details uit de serie. Maar uiteindelijk blijkt er vaak niet zo veel van te kloppen.

De theorie van Reddit-gebruiker MrSilenceT behoort tot deze laatste categorie, alleen zou die van hem wel eens echt kunnen kloppen. Het is de Game of Thrones-theorie die een einde maakt aan alle andere Game of Thrones-theorieën. MrSilenceT schreef drie gigantische Reddit posts bestaande uit tientallen secties waarin hij een aantal van de belangrijkste punten uit het verhaal behandeld. Als je de tijd hebt en je bent een even grote nerd als wij dan kan je zijn hele verslag hier lezen. Wij vonden dit deel uit zijn theorie zo schokkend dat we het graag voor je samenvatten. In weze komt het er op neer dat de White Walkers het slachtoffer zijn en dat ze enkel proberen om hun eeuwige vloek te verbreken. Let goed op, hier gaan we :)

Achtergrond: uit de boeken van George R.R. Martin hebben we geleerd dat een goed personage nooit helemaal goed is en een slecht personage nooit helemaal slecht. Op sommige momenten ben je aan het supporteren voor Tyrion en Jaime terwijl helden Robb en Ned Stark fatale fouten maken. Dus, vraagt MrSilenceT zich af, waarom zou het eindspel in Game of Thrones een duidelijke strijd zijn van goed versus kwaad? Dat zou niet passen bij de stijl van de rest van het verhaal. MrSilenceT merkt ook op dat de visie van auteur George R.R. Martin gevormd is door de gebeurtenissen in de oorlog in Vietnam die hem leerde dat de dingen nooit zo zwart/wit zijn als ze lijken.

White Walkers
White Walkers

De White Walkers

Dit is wat we weten over de White Walkers: ze zijn gemaakt door de Children of the Forest om hen te beschermen tegen de First Men (eerste mensen) waarmee ze duizenden jaren geleden in oorlog waren. De Children of the Forest verloren echter de controle over hun creatie en na de de War for the Dawn moesten ze de Wall bouwen om te voorkomen dat de White Walkers de hele mensheid zouden vernietigen. Daarbuiten hebben we nog niet veel meer geleerd vanuit het perspectief van de White Walkers. Maar waarom zouden de Children of the Forest de controle over de Night King verloren hebben? Via Benjen Stark hebben we geleerd dat de Children of the Forest wel perfect de controle kunnen houden over een mens die aan het drakenglas ten prooi is gevallen.

Volgens de theorie is Bran mede verantwoordelijk voor deze catastrofale mislukking. In één van zijn visioenen ziet Bran hoe de Children of the Forest de Night King hebben geschapen tijdens een gewelddadig ritueel waarbij ze drakenglas in zijn borst steken. Maar in zijn visioenen kruipt Bran meestal in het lichaam van de personen die hij op dat moment wil volgen. De theorie besluit dus dat Bran wellicht in het lichaam van de Night King zat tijdens het ritueel waardoor Bran en de Night King nu met elkaar verbonden zijn. Dus als Bran zich zou bevinden in een "werktuig" dat enkel gemaakt is om te doden dan is het logisch dat het zijn doel is om alle gebeurtenissen te stoppen die het hele verhaal in gang hebben gezet. Laat het nu ook zo lijken alsof dit exact het geen is waar Bran mee bezig is?

Terug naar de Night King: hoe bescherm je het leven als je alleen maar weet hoe je moet doden en niemand de macht heeft om je tegen te houden? Door de bron van de magie die je gebonden houdt aan de vloek te vernietigen: de Heart tree (Hartboom) op de Isles of Faces die in het centrum van het netwerk van alle Weirwood bomen in Westeros staat. De White Walkers proberen hun intentie ook duidelijk te maken aan de mensen. Bijvoorbeeld door een 2D-tekening van de Heart tree te maken met de enige pen die ze kennen, dode lichamen.

Jon Snow
Jon Snow

Good vs Evil

De Night King is bereid om zichzelf te doden door Bran te doden... Dit is ook de reden waarom het hele leger van de doden zich terugtrekt naar het Noorden, weg van de Muur, wanneer de Night King Bran hier heeft gespot. Het doden van Bran is één van zijn prioriteiten.

Het enige wat de Westerosi dus eigenlijk moeten doen is de Night King en de White Walkers doorgang verlenen. Opzij stappen is wat Sam deed in zijn eerste ontmoeting met een White Walker (seizoen 2 aflevering 10). De White Walker kijkt hem duidelijk aan en ziet hoe Sam zich terugtrekt met angst in de ogen. De White Walker beseft dit en laat hem leven. Dit toont aan dat de White Walkers een eigen wil hebben en niet enkel vervuld zijn van blinde woede. Ze zullen mensen die niet in de weg van hun doel staan niet aanvallen.

Wie is er dus in dit verhaal de slechterik? Zijn het de Night King en de White Walkers die wel tienduizenden hebben gedood maar enkel zodat zij een einde zouden kunnen maken aan hun vloek en het eindeloos doden? Of zijn het Jon/Bran & co die blind zijn voor de signalen van de White Walkers en zo tienduizenden naar hun dood sturen in plaats van een stap opzij te zetten? Eén ding is zeker: kennis zou hun ware redder zijn geweest want zowel Jon Snow als de Night King vechten uiteindelijk met hetzelfde doel: de levenden beschermen.

Bron: Post Reddit-gebruiker MrSilenceT


Ben jij het eens met deze theorie of geloof je er helemaal niets van? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder want wij zijn altijd benieuwd om je mening te horen.