De zomer zit erop, de avonden worden korter en de eerste blaadjes beginnen te vallen. Dat betekent maar één ding: de herfst is in het land. Dat betekent lange herfstwandelingen in het bos, pumpkin spiced latte maar ook gezellige avonden voor de tv onder een warm dekentje. Eindelijk tijd om die nieuwe Netflix series te bingewatchen maar weet je niet waar te beginnen? Geen paniek, wij helpen je met onze persoonlijke top 7 van beste Netflix series. In het artikel hieronder vind je de 7 must-see series van het moment.

1. La casa de papel

La casa de papel

We weten niet zeker of er uberhaupt mensen zijn die deze serie nog niet gezien hebben. Iedereen die ze wel al gezien heeft, zal bevestigen dat ze terecht een plaats krijgt in deze top 10 en als je ze toch nog niet gezien hebt, wacht dan niet langer en begin er vandaag nog mee. La casa de papel is de populairste niet-engelstalige serie ooit en het laatste seizoen had maar liefst 34 miljoen kijkers. De populaire serie La casa de papel gaat over een man die zichzelf "El Professor" noemt en samen met een team van acht specialisten een briljante overval op de Koninklijke Munt van Spanje organiseert. Maar de serie gaat over zoveel meer dan enkel een bankoverval. Het gaat over protest, liefde en vriendschap. Een echte aanrader en wij bij Dippytee wachten vol ongeduld op seizoen 4 waarvan Netflix de releasedatum nog moet bekend maken.

2. Peaky Blinders

Peaky Blinders

Het is 1919, vlak na WO I en we bevinden ons in Birmingham, Engeland. Peaky Blinders gaat over een criminele bende geleid door Thomas "Tommy" Shelby die zichzelf wil opwerken op de maatschappelijke ladder. Wat maakt Peaky Blinders nu net zo populair? Eén van de redenen is de acteur die Thomas Shelby speelt, Cillian Murphy. Hij is één van de vier Shelby broers en de leider van de bende. Getraumatiseerd door de oorlog leidt hij op indrukwekkende manier de rest van de Peaky Blinders. Als je niet te afgeleid bent door zijn hemelsblauwe ogen en scherpe kaaklijn, zal je zeker onder de indruk zijn van zijn geweldige acteerprestatie. Een andere reden is het fantastische decor en de daarbijbehorende outfits. Je waant je echt in Groot-Brittanië in de jaren twintig. Geen wonder dat Peaky Blinders themafeestjes tegenwoordig een ware hype zijn geworden. Ook op cinematografisch vlak scoort de serie ontzettend goed. Het camerawerk en de muziek maken van de groezelige straten van Birmingham iets mysterieus en bijna fabelachtig. Tenslotte is ook de gelaagdheid van Peaky Blinders één van de sterktes van de serie. Het gaat om veel meer dan het reilen en zeilen van een criminele bende, het gaat ook over vriendschap, hechte familiebanden en liefde. Het vijfde seizoen is in augustus in première gegaan dus er is zeker genoeg bingewatch materiaal.

3. Elite

Elite

Heb je het laatste seizoen van La Casa De Papel in sneltempo gekeken en ben je al in spanning aan het wachten op het nieuwe seizoen? Geen nood, je hoeft niet helemaal af te kicken want Netflix blijft harten veroveren met die andere Spaanse serie Elite. Er spelen zelfs enkele populaire sterren uit La casa de papel mee. Mariá Pedraza kennen we nog als Alison Parker uit seizoen 1 van La Casa De Papel. Ook onze twee favoriete mannen, Rio en Denver, krijgen een rol in Elite. Waarover gaat Elite nu juist? Elite gaat over drie jongeren uit de arme arbeidersklasse die naar Las Encinas worden gestuurd, één van de meest prestigieuze en exclusieve scholen in Spanje. Ze komen er halsoverkop terecht in het dramatische leven van de meest bevoorrechte tieners. Wat begint met de spanningen en beproevingen die het leven van een middelbare school met zich meebrengen eindigt in een moord mysterie dat moet worden opgelost. Een echte must voor de liefhebbers van series als The O.C. en Gossip Girl. Het tweede seizoen is nu te zien op Netflix.

4. The crown

The crown

The crown is een Britse, historische dramaserie over de politieke rivaliteit en romatiek tijdens het bewind van Queen Elizabeth ll. De serie werd geschreven en geregisseerd door Peter Morgan die we ook kennen van de films "The last King of Scotland" en "The Queen". The crown gunt ons een blik achter de schermen van het Britse koninklijke paleis en toont hoe Queen Elizabeth haar rol als politieke leider moet combineren met die moeder, echtgenote en zus. In de eerste twee seizoenen wordt deze rol fantastisch neergezet door actrice Claire Foy maar in het derde seizoen dat in November verwacht wordt, zal actrice Olivia Colman haar intrede maken als een oudere versie van The Queen. Ze is echter niet aan haar proefstuk toe want ze vertolkte ook al de rol van koningen Anne van Engeland in de film "The favourite" waarvoor ze de oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol won. Heb je altijd al eens willen binnenkijken in een wereld van pracht en praal vol schitterende kostuums, koninklijke juwelen en prachtige decors dan is The Crown zeker een aanrader.

5. Stranger things

Stranger things

Stranger things gaat over het stadje Hawkins waar mysterieuze zaken zoals geheime experimenten en bovennatuurlijke krachten aan het licht komen na de verdwijning van de 12-jarige Will Byers. Tenzij je de laatste jaren onder een steen hebt geleefd, heb je zeker al gehoord over de serie Stranger Things. Het moet één van de series met de grootste hoeveelheid merchandise zijn en bij de kledijketen Pull&Bear vind je zelfs een hele Stranger Things collectie. Ook bij Dippytee kan je een t-shirt vinden met referentie naar de upside down, check dus zeker onze website. Het leek wel of de hele wereld aan het begin van de zomer reikhalzend uitkeek naar de release van seizoen drie. Maar is deze serie echt de moeite waard? JA! En wel om deze redenen. Stranger Things speelt zich af in de jaren 80 en katapulteert je rechtstreeks terug naar de tijd van de grote brillen, witte nikes en hoge taillebroeken. Er worden doorheen de serie ook referenties gemaakt naar andere 80’s films zoals Jaws en The Thing. Ook de muziek brengt heel wat nostalgie met zich mee. Zo krijgt het lied ‘Should I stay or should I go now’ van The Clash een speciale rol in de serie maar ook bands als Joy Division en The Bangels horen we regelmatig. Een andere reden waarom je zeker moeten kijken, zijn de acteurs. De vijftien jarige Millie Bobby Brown die de rol van Eleven speelt is ontzettend populair geworden sinds het begin van de serie. Ze heeft ondertussen een eigen beautylijn, ontwierp een collectie voor Converse en heeft ondertussen 29,2 miljoen volgers op Instagram. Millie Bobby Brown is niet de enige bekende actrice uit Stranger Things, er werd namelijk ook een ancienne weer bovengehaald, Wynona Ryder. Haar poging tot diefstal zit bij iedereen nog in het collectieve geheugen maar ze is een fantastische actrice die de rol van moeder van de verdwenen jongen perfect neerzet. Tenslotte is de serie gewoon uberspannend! Je zal echt niet kunnen stoppen met kijken dus trek gerust een volledig weekend uit om Stranger Things in één keer te bingen.

6. Designated Survivor

Designated Survivor

In deze aangrijpende politieke thriller ligt het lot van Amerika in de handen van een gewone burger. Een kabinetslid wordt plots president van de Verenigde Staten nadat al zijn kabinetscollega’s zijn omgekomen. De aangewezen overlevende is in dit geval Tom Kirkman gespeeld door Kiefer Sutherland. In tegenstelling tot zijn personage heeft Sutherland al heel wat ervaring met het redden van de wereld. We kennen hem namelijk nog van zijn rol als Jack Bauer in de serie 24. Net zoals 24 is Designated Survivor spannend vanaf het begin en ben je meteen helemaal mee in het verhaal. De afleveringen zijn ook zo gemaakt met telkens een mini cliffhanger zodat je zeker wil blijven verder kijken. Designated Survivar is de perfecte combo van actie, politiek en drama. Spijtig genoeg heeft Netflix besloten om geen vierde seizoen te maken maar we kunnen toch alvast genieten van drie spannende seizoenen.

7. You

You

Was je in shock toen Dan Humphrey gossip girl bleek te zijn in de gelijknamige serie? Wacht dan maar tot je het nieuwe personage Joe Goldberg, gespeeld door Penn Badgley leert kennen. Joe, de charmante baas van een boekenwinkel ontmoet de jonge schrijfster Guinevere en wordt stapelverliefd op haar maar hij neemt wel heel extreme stappen om haar aandacht te trekken en het duurt niet lang voor verliefdheid omslaat in obsessie. Het is niet voor niets dat de kijkers You omschrijven als één van de meest creepy series ooit. De serie krijgt ook kritiek omdat het stalkgedrag zou romantiseren en het slachtoffer weergeeft alsof zei de echte slechterik is in het verhaal. Er zit maar één ding op en dat is zelf kijken en oordelen.


Dan rest er ons nog maar één ding en dat is jullie veel kijkplezier wensen. Laat zeker weten in de comments of jullie het eens zijn met onze top 7.