Eergisteren kwam HBO met een nieuwe teaser voor seizoen acht van Game of Thrones. Wij denken dat dit enkel een promotievideo is met materiaal dat misschien zelfs niet te zien zal zijn in de afleveringen. Toch kwamen er op Reddit enkele Game of Thrones fans met opvallende inzichten en theorieën over de teaser.

Vooral over het uiterlijk van Jon's standbeeld is een uitvoerige discussie ontstaan. Verschillende fans vinden dat het standbeeld hem als een oudere man voorstelt, terwijl de standbeelden van Sansa en Arya hen afbeelden met de leeftijd die ze nu hebben. Is dit een hint dat enkel Jon Snow de komende oorlog zal overleven? Andere fans beweren dan weer dat het beeld van Jon Snow hem wel op zijn correct leeftijd laat zien. Fans met kennis van zaken laten het volgende weten:

Het is ongelooflijk moeilijk om hoofdhaar in sculpturen af te beelden. Dit is ook de reden waarom oude beelden vaak een gestileerd coupe of baard hebben. Zelfs als het haar op de juiste manier is gebeeldhouwd heeft het vaak de neiging om de leeftijd die de beeldhouwer bedoelde te verdoezelen.
Alle beelden zijn bedoeld om de personages die ernaar kijken weer te geven, precies zoals ze in die scène zijn. Leeftijd, kleding, haartooi, alles. Sansa's beeld draagt dezelfde kleding en sieraden, Arya's beeld heeft zelfs duidelijk hetzelfde borduurwerk.

Maar ook de reden waarom Jon, Sansa en Arya de beelden van zichzelf vinden staat ter discussie. Wat is de kans dat deze drie samen in de tombe van Winterfell zijn en daar drie beelden zien staan die er identiek hetzelfde uitzien als hen? Wie heeft het vermogen om deze samenloop van omstandigheden te creëren? Brandon Stark uiteraard! De theorie is dat Bran het verleden zo beïnvloed heeft dat de standbeelden al honderden jaren geleden gemaakt zijn, enkel om op dit moment zijn zussen en halfbroer van zijn krachten te kunnen overtuigen.

T-shirt Talk to the hand

Deze grappige t-shirt is een eerbetoon aan het kleinste / grootste personage uit Game of Thrones, namelijk Tyrion Lannister.

Bekijk deze T-Shirt

Deze laatste theorie wordt versterkt door 1 belangrijk detail dat al veel fans is opgevallen in deze Game of Thrones teaser. Waar is Bran eigenlijk? Als alle Starks samenkomen zou hij toch alle recht hebben om hier ook aanwezig te zijn? Misschien is hij op dit punt in het verhaal niet langer Brandon Stark maar is hij nu de Three-Eyed Raven. Dit zou willen zeggen dat hij enkel nog met Jon, Arya en Sansa zou kunnen communiceren door middel van signalen en visioenen. Verrassing, Laat het nu net lijken alsof deze Game of Thrones teaser 1 groot visoen is?

Maar om het plezier van iedereen te verpesten is het belangrijk om te onthouden wat HBO in het verleden heeft gedaan om de nieuwe seizoenen van Game of Thrones te promoten. Zo toonde de teaser van seizoen 6 opvallend veel gelijkenissen met deze teaser. In deze teaser zagen we een muur van maskers in de hal van de Faceless Men. De maskers toonden personages die in de voorgaande seizoenen waren gestorven samen met personages die nog leefden. Alle fans dachten hierdoor uiteraard dat de nog levende personages ook ten val zouden komen. Uiteindelijk ging het om beelden die nooit in de eigenlijk show zijn verschenen. Herbekijk de trailer van Game of Thrones seizoen 6 hieronder.

Wij kijken alvast héél hard uit naar 14 april, de start van Game of Thrones seizoen 8. Heb jij nog zaken gezien in de teaser die wij gemist hebben? Laat het ons dan zeker weten in de comments hieronder! Wil je op de hoogte blijven over onze blog artikels over Game of Thrones schijf je dan in op onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan 1 keer per maand een overzicht van onze meest gelezen artikels.

Bron: Esquire