Na het gigantische succes van Guardians of the Galaxy 2 duurde het niet lang eer de geruchtenmolen rond een derde film op gang kwam. Ondertussen is Guardians of the Galaxy 3 met als regisseur James Gunn bevestigd door Marvel. Hieronder alvast enkele voorspellingen van wat we mogen verwachten.

Guardians of the Galaxy 3 - acteurs

Hoewel een officiële aankondiging waarschijnlijk nog even op zich zal laten wachten, is het een veilige gok dat het kernteam terug zal zijn voor Guardians of the Galaxy 3.

  • Chris Pratt - Star-Lord / Peter Quill
  • Zoe Saldana - Gamora
  • Dave Bautista - Drax
  • Vin Diesel - Groot
  • Bradley Cooper - Rocket Raccoon
  • Karen Gillan - Nebula
  • Michael Rooker - Yondu

Op zijn Twitter account geeft James Gunn ook graag af en toe een primeur weg over zijn nieuwe film. Zo heeft hij alvast de terugkeer van de volgende personages bevestigd.

  • Pom Klementieff - Mantis
  • Sylvester Stallone - Stakar
  • Elizabeth Debicki - Ayesha

Achtergrond: MCU en The Infinity Stones

Het MCU of Marvel Cinematic Universe is de overkoepelende verhaallijn van Marvel films die zich binnen hetzelfde fictieve universum afspelen. De films binnen het MCU zijn op meerdere manieren met elkaar verbonden. In het begin ging het hier vooral over korte bonusscènes maar gaandeweg werden het steeds belangrijkere sub verhaallijnen.

De grootste overkoepelende verhaallijn is die van Thanos. Die probeert "The Infinity Stones" te verzamelen en zo het universum te veroveren. Dit was ook het verhaal waar Guardians of the Galaxy 1 voornamelijk om ging.

Guardians of the Galaxy 3 - verhaallijn

Veel van wat we te zien zullen krijgen in de nieuwe Guardians of the Galaxy is afhankelijk van wat er zal gebeuren in Avengers: Infinity War die binnenkort in de cinema zal verschijnen. In de laatste seconden van de trailer zien we hoe ook de Guardians op het toneel verschijnen om de mensheid te helpen in hun gevecht tegen Thanos. Wij gaan er wel van uit dat Marvel niet zo ver zal gaan dat we afscheid moeten nemen van een Guardian buiten hun eigen filmreeks om.

Alleszins heeft Gunn via Twitter ook bevestigd dat Guardians of the Galaxy 3 een epische conclusie van de Guardians verhaallijn zal worden. Hij suggereerde ook al dat deze film vroeg in fase vier van het MCU zal plaatsvinden en mee het toneel zal vormen voor wat erna volgt in de overkoepelende verhaallijn. Gunn heeft ook al vrijgegeven dat de nieuwe film ten minste vier jaar na de gebeurtenissen van Guardians 2 zal plaatsvinden, evenals na de gebeurtenissen van Avengers: Infinity War.

Met de bescheiden woorden van Gunn "Ik zal helpen bij het planten van de zaden die zullen leiden tot het volgende Marvel decennium. Ik beslis mee welke projecten Marvel buiten Guardians of the Galaxy Vol 3 zal nastreven en waar de volgende kosmische personages zich op zullen concentreren."

Guardians of the Galaxy Vol 3 release date

Hoewel de releasedatum van de Guardians of the Galaxy 3 nog niet is aangekondigd, liet Gunn op Twitter weten dat we de film in 2020 mogen verwachten.


Images: Marvel.com