Pug: [noun] een hond van een dwergras gelijkend op een bulldog met een brede, platte snuit en een diep gerimpeld gezicht. Maar een pug is zoveel meer dan dat. Ben je op zoek naar onvoorwaardelijke liefde? Naar een knuffelbuddy die je altijd en overal volgt? Dan ben je bij de pug aan het juiste adres. Lees hieronder 8 redenen waarom pugs de beste honden zijn.

1. Pugs zijn ongelooflijk schattig

Ken jij één persoon die een pug ziet en niet meteen ‘ooooh’, ‘kijk, zo cute’ begint te roepen? Ze hebben nu eenmaal een hele hoge aaibaarheidsfactor. Toegegeven, hun snuit lijkt alsof ze meermaals platgedrukt werd en hun snurkend gehijg valt niet te negeren maar dat maakt ze toch net extra schattig, niet?

2. Pugs zijn superchill

Uiteraard willen we zijn zoals elke fitchick of spierbundel op instagram. Gaan lopen met je hond of lange wandelingen in het bos, klinkt allemaal goed maar stiekem houden we er toch het meest van om onze favoriete serie te bingewatchen in de zetel. En dan is de pug het ideale gezelschap om licht snurkend tegen je aan te liggen en te knuffelen.

3. Met een Pug zal je nooit meer alleen zijn

Dit mag je letterlijk nemen, pugs zijn je eigen persoonlijke schaduw. Het begrip ‘personal space’ is ze volledig vreemd. Ze volgen je overal en willen liefst 24 uur per dag bij je zijn. Je eenzaam of alleen voelen, is dus verleden tijd als je kiest voor een pug als huisdier.

4. Pugs zijn goede wakers

Jaja, we hebben het over de pug. Je zou het misschien niet zeggen als je ze zo ziet maar als er gevaar is zullen ze beginnen blaffen en grommen. Toegegeven, ze zullen die inbreker niet afschrikken maar je zal wel gealarmeerd zijn als er gevaar is.

Pug

5. Je kan je pug overal mee naartoe nemen

Door hun formaat en aaibaarheid zijn ze het ideale gezelschap om mee te nemen op café of op restaurant. Ook om te gaan shoppen en wandelen in de stad is je pug de ideale partner. Niemand zal deze schattige viervoeter kunnen weigeren en anders kan je hem nog altijd in je tas stoppen.

6. Je kan de schattigste kleren voor je pug kopen

Hoodies, wollen truien, jasjes,... Ze bestaan in alle kleuren, modellen en maten voor je pug. Het enige schattigere dan een gewone pug is een pug met een hoodie. Het enige nadeel hiervan is dat je nu je shopbudget moet delen met je pug.

7. Je wordt als eigenaar van een pug lid van een hechte community

Er worden regelmatig wandelingen of bijeenkomsten georganiseerd om puglovers samen te brengen. Recentelijk is er in Wetteren zelfs een mopshondjescafé geopend waar je kan knuffelen met je viervoeter, waar je ervarigen kan uitwisselen met andere baasjes bij een drankje of waar je met je pug op de foto kan. Het pop-up café was al na 24 uur meteen volzet, dit toont nog maar is aan dat pugs hot zijn.

8. Pugs zijn echte sterren

Het zijn echte sterren. Je kan je persoonlijke instagram pagina een populariteitsboost geven door schattige foto’s van je pug te delen. Of je kan nog een stapje verder gaan en een eigen pagina maken voor je pug. Neem maar eens een kijkje op de pagina van Doug The Pug (itsdougthepug) om zijn avonturen te volgen. Met zijn 3,4 miljoen volgers is hij ondertussen een echte instagram celebrity. Niet echt een hondenleven precies!